KäyttöönottoToiminnanohjaus

Huomioi nämä, kun kokeilet ValueFrame-toiminnanohjausjärjestelmää

2 min luku | 1.6.2018

Asiantuntijayrityksesi liiketoiminta on kasvanut sellaiseksi, ettei Excelien pyörittely enää kannata. Tarvitset kunnon työkalut, joilla pidät projektisi aikataulussa ja laskutat ne virheettömästi ja nopeasti. Mutta mikä toiminnanohjausjärjestelmä on juuri sinun yrityksellesi sopivin? Vaikka luotatkin asiantunteviin järjestelmätoimittajiin, haluat ehkä silti kokeilla vaihtoehtoja myös omin käsin. Jotta koekäyttö sujuisi mahdollisimman mutkattomasti, kannattaa kokeilujakson aikana pitää mielessä muutama asia.

Koekäyttö antaa suppeamman kuvan asiakaskohtaisten muokkausten mahdollisuuksista

Asiantuntijamme luovat sinulle ValueFramen maksuttoman 30 päivän koekäyttöjakson yhteydenottopyynnöstä. Itsenäisestä kokeilusta huolimatta myyjältä voi ja kannattaakin kysellä hyvin tarkasti ohjelmiston ominaisuuksista. Lisäksi, mitä enemmän kerrot omasta liiketoiminnastasi, sen tarkemmin myyjä pystyy kertomaan ohjelmiston soveltuvuudesta juuri sinun tarpeisiisi. Koekäyttöympäristöjen yksi ongelma kun on se, että ne ovat tietyllä tavalla vakioitu malli tai vain muutaman yrityksen näkökulmasta ajateltu tapa hoitaa asiat. Siellä saattaa olla toimintoja, joita et tarvitse, tai ne toimivat sinun näkökulmastasi vähän hassusti. ValueFrame kuitenkin mukautetaan joka kerta asiakkaan omien tarpeiden mukaisesti, joten lopullinen tuote voi olla hyvinkin erilainen.

Kirjaa huomiot ylös

Jos päätät kuitenkin kokeilla ohjelmistoa itsenäisesti, kannattaa ohjelmiston kanssa käydä läpi kaikki tyypillisimmät käyttötilanteet. Perusta muutama asiakas ja projekti, tee tuntikirjauksia ja laadi muutama lasku. Kirjaa samalla ylös havaintoja siitä, mikä ei ollut ihan luontevaa, ja käy myöhemmin palvelun tarjoajan kanssa kysymykset läpi. Monesti selviää, että käyttämäsi tapa olikin vain yksi useista vaihtoehdoista, ja parametroinnilla voidaan muuttaa toiminnallisuutta niin, että se toimii täsmälleen kuten haluatkin.

Parametroinnilla asiakkaan tarpeiden mukaiseksi

Jokaisella asiakkaalla on käytössään sama ValueFrame-ohjelmisto. Asiakkailla on kuitenkin omia tapoja ja asetuksia ohjelmistossa, jotka vaikuttavat esimerkiksi siihen, miltä asiakkaan perustamisessa täytettävät kentät näyttävät tai mitä asioita projektipäälliköltä kysytään, kun hän perustaa projektia. Nämä kaikki asetukset pystytään määrittelemään ValueFramessa asiakaskohtaisesti ja ne käydään käyttöönottoprojektissa läpi yrityksesi prosessien kartoituksessa. Konsulttimme tunnistaa pyytämäsi asiat ja mukauttaa ohjelmistoa asetusten avulla ilman, että sitä lähdettäisiin ohjelmoimalla muuttamaan. Pidemmällä tähtäimellä yrityksesi pääkäyttäjä pystyy muuttamaan perusasetuksia itse. ValueFramen asiantuntijaa ei siis tarvitse välttämättä tilata, kun liiketoiminnassasi tulee muutoksia ja haluat tallentaa uusia tietoja järjestelmään.