JohtaminenKannattavuusRaportointi

Kestävä kumppanuus: Yli 20 vuoden yhteistyö ValueFramen kanssa

2 min luku | 24.6.2024

ValueFrame on auttanut IdeaStructuraa hallitsemaan kannattavuutta ja tehostamaan projektinhallintaa, mikä on mahdollistanut yrityksen jatkuvan kasvun ja kehityksen.

IdeaStructura on 2011 perustettu kestävän rakentamisen asiantuntijapalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys. Tällä hetkellä kahdeksalla paikkakunnalla toimiva yritys työllistää yli 100 työntekijää. Yrityksen palveluja ovat arkkitehti- ja rakennesuunnittelu, kuntotutkimukset sekä projektinjohto ja valvontapalvelut.

Jyrki Jalli on IdeaStructuran toimitusjohtaja ja yksi viidestä yrityksen perustajasta.

Jalli toteaa, että “tässä ajassa ympäristölähtöisyyden pitää olla jokaisen prioriteettilistan kärjessä. Kiinteistöt kuluttavat lähtökohtaisesti paljon energiaa ja luonnonvaroja. Sen vuoksi meillä rakennusalan toimijoilla on erityinen vastuu toimia energiaa säästäen ja ympäristöä kunnioittaen. Myös me Idiksessä koemme tämän vastuun harteillamme ja sen vuoksi pyrimme kehittämään palveluita, jotka edistäisivät vihreätä siirtymää. Tällä hetkellä kehitystoiminta kohdistuu erityisesti kiertotalouteen ja rakennusosien uudelleen käyttöön.”

IdeaStructura pyrkii erottumaan kilpailijoistaa korkealla laadulla ja nopealla reagointikyvyllään.

“Teemme sen mitä lupaamme ripeästi ja luomme asiakkaille ratkaisuvaihtoehtoja”, Jalli kiteyttää.

Jyrki Jallilla on pitkäaikainen kokemus ValueFramesta

Jallilla on pitkä kokemus ValueFramesta jo ajalta ennen IdeaStructuraa. 90-luvun lopulla hän teetti diplomityönä selvityksen uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotosta suurelle rakennus- ja kiinteistöalan yritykselle. Vaihtoehtoina olivat vielä siihen aikaan uusi ja pieni ValueFrame sekä suurempi jo pitkään markkinoilla ollut järjestelmä.

“Asetelma oli kuin tarinasta Daavid ja Goljat, ValueFrame oli tuolloin vielä melko pieni toimija. Laajan selvitystyön perusteella ValueFrame valittiin järjestelmäksi ja palkkasimmepa siinä sivussa tuon diplomityötekijänkin töihin huolehtimaan sujuvasta käyttöönotosta”, Jalli muistelee.

“Aloimme alusta pitäen tekemään tiivistä yhteistyötä ValueFramen kanssa ja siinä samassa kehittämään projektinjohtamistaitojamme. Yhteistyön avulla pystyimme kehittämään ohjelmistoa yhdessä ja saimme siihen hyvin meitä palvelevia toiminnallisuuksia”, Jalli kertoo.

ValueFramesta löytyy vielä tänäkin päivänä ominaisuuksia, joita Jalli on järjestelmään toivonut.

ValueFrame on tukenut IdeaStructuran kasvua ja menestystä sen perustamisvaiheesta alkaen

Perustettaessa IdeaStructuraa oli selvää, että yritys ottaa käyttöönsä ValueFramen.

“Ei tullut mieleenkään ottaa jotain muuta ohjelmistoa käyttöön toimintaa aloittaessamme. Soitin tutuille ihmisille ja kerroin mitä tarvitsen”, Jalli muistelee.

Projektien perustaminen, tuntikirjaukset ja laskutus sekä integraatio taloushallinnonohjelmistoon olivat asioita, jotka tarvittiin heti yrityksen alkuvaiheessa.

“Saimme nopeasti perusasiat toimimaan, koska ValueFrame oli meille ennestään tuttu. ValueFramen merkittävin etu onkin perusprosessien sujuva toiminta”, Jalli toteaa.

“Kannattavuuden johtaminen on yksi tärkeimmistä ellei tärkein yrityksen toiminto ja tässä ValueFrame on ollut tukenamme ja apunamme. Järjestelmä tarjoaa monipuoliset ja kattavat raportointimahdollisuudet”, Jalli jatkaa.

Kaikki tarvittava tieto samassa paikassa kaikkien saatavissa

ValueFramen mahdollisuudet määritellä käyttäjäkohtaisia oikeuksia tukee myös IdeaStructuran kulttuurin mukaista läpinäkyvyyttä ja avoimuutta.

“Melkein kaikki tieto on henkilöstön saatavilla, ellei tiettyjä tietoja ole salaiseksi määritelty. Näin yrityksen tilannekuva on kaikkien nähtävissä, ja kuka tahansa työntekijöistä voi tarkistaa toimitusjohtajan kannattavuuden”, Jalli naurahtaa.

“Säästämme kaikki aikaa, vaivaa ja rahaa, kun emme aseta liiallisia rajoituksia tärkeille tiedoille. Tämä ratkaisu palvelee avoimuuden periaatettamme yrityksessä”, Jalli perustelee.

Yrityksen kulttuurissa ei uskota hierarkisiin toimintatapoihin ja -malleihin, vaan työntekijöihin luotetaan ja heidän annetaan kehittyä sekä kehittää yhdessä. Jokainen työntekijä saa valtaa ja vastuuta toimia itseohjautuvasti.

“Olemme käytännössä pomoton ja demokraattinen organisaatio, jossa kunnioitetaan ihmisiä ja luotetaan heihin. Toimintamalli edellyttää avointa viestintää”, Jalli kertoo.

Tiivis yhteistyö ja kehittäminen tehostavat yrityksen prosesseja

Kehitystyö jatkuu siitä huolimatta, että Jallin ja ValueFramen yhteistyö on jatkunut eri vuosikymmenien ajan.

“Pidämme edelleen kuukausittain palavereja ValueFramen asiantuntijan Suvi Viertolan kanssa. Käymme läpi avoimia asioita ja pohdimme niihin ratkaisuja”, Jalli kertoo.

“Mietimme parhaillaan myyntiprosessiamme tehokkaammaksi ja sitä, miten ValueFrame tukisi siinä meitä kaikista parhaiten. Myös resurssisuunnitelua kehitämme säännöllisesti”, Jalli paljastaa.

Erinomainen ohjelmisto asiantuntijayrityksille

Jalli suosittelee ValueFramea asiantuntijayrityksille. Hän kuitenkin muistuttaa, että ennen järjestelmän hankintaa tulee yrityksen oma projektinhallintaprosessi olla kunnossa, jotta ohjelmisto voi tukea yrityksen toimintaa ja kasvua.

“ValueFrame sopii asiantuntijayrityksille, kuten suunnittelutoimistoille, lakifirmoille ja muille konsultoiville yrityksille. ValueFrame on erinomainen projektinhallintatyökalu, mutta ennen käyttöönottoa täytyy tehdä kotityöt. Mikään softa ei itsestään korjaa epäkunnossa olevia prosesseja”, Jalli neuvoo.

Minna Hirvonen

Minna Hirvonen työskentelee Visma Solutionsin sisältömarkkinoinnissa. Minna arvostaa hyödyllisiä ja informatiivisia tekstisisältöjä. Siksi hän päätyi sisällöntuottajaksi jo vuonna 2004, jotta tiedonnälkäiset löytävät vastauksia digitaalisista kanavista.