JohtaminenProjektinhallintaRaportointi

Työajanseurannan vinkit ValueFramessa

2 min luku | 7.10.2024

Työajanseuranta ja tuntien kirjaus ovat olennainen osa tehokasta projektinhallintaa. ValueFramessa nämä toiminnot eivät ainoastaan tue laskutusta, vaan ne tarjoavat myös arvokasta dataa, jota voidaan hyödyntää asiakkuuksien ja projektien seurannassa. Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi keskeisimmät vinkit, joilla voit tehostaa työajanseurantaa ja hyödyntää kirjatut tunnit parhaalla mahdollisella tavalla.

Miksi työajanseuranta on tärkeää?

Tuntien kirjaaminen ValueFramessa on paljon muutakin kuin pelkkä laskutuksen pohja. Se tarjoaa monipuolista dataa, jota voidaan käyttää esimerkiksi:

  • Asiakaskohtaisessa seurannassa: Näet, miten tunnit jakautuvat eri asiakkaille ja projekteille.
  • Kuormituksen hallinnassa: Seuraa, miten työkuorma jakautuu henkilöstön kesken ja missä tilanteissa resurssit ovat tasapainossa.
  • Laskutus- ja käyttöasteen laskennassa: Hyödynnä kirjattuja tunteja laskutuksen ja käyttöasteen analysoinnissa.

Työaikaraportit – monipuolinen näkymä ajankäyttöön

ValueFramessa työajanseuranta on mahdollista usealla eri tasolla: yhtiötasolla, tiimeittäin, asiakkaittain, projekteittain tai henkilöittäin. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden tunnistaa trendejä, arvioida työvaiheita ja palkkalajeja sekä tarkastella, miten kuormitus on jakautunut eri henkilöille. Esimerkiksi kuukausiseurantojen avulla voit havaita, mihin asiakkaille ja projekteille työpanokset jakautuvat, ja tarvittaessa tasapainottaa resurssien käyttöä.

Työaikaan liittyvät raportit löytyvät kätevästi Raportit-valikon alta, ja niistä keskeisimmät ovat:

  • Työaikaraportti
  • Palkkalajiraportti
  • Tuntikirjausraportti
  • Tapahtumaraportti (tuntikirjauksien tarkasteluun, hyväksyntään ja muokkaukseen)

Tapahtumaraportti on erityisen hyödyllinen, kun haluat tarkastella ja hallinnoida tuntikirjauksia. Suosittelemme luomaan tallennettuja hakuja, jotta raportin ajaminen sujuu entistä helpommin.

Lue ohje tallennettujen hakujen luomiseen.

Räätälöidyt työpöydät ja widgetit – kaikki tieto yhdellä silmäyksellä

Työajanseurantaa voi tehostaa luomalla omia etusivun työpöytiä, joihin voi lisätä widgettejä työajasta. Näin saat tarvitsemasi tiedot helposti näkyville ja voit reagoida nopeasti mahdollisiin poikkeamiin tai resurssitarpeisiin. Näitä widgettejä voivat olla esimerkiksi:

  • Tunnit laskutustyypeittäin
  • Tuntien kehitys laskutustyypeittäin (%)
  • Henkilöiden tuntisaldo
  • Resursoidut vs. toteutuneet tunnit
  • Hyväksymättömät tunnit
  • Laskutusasteeseen liittyvät widgetit

Jos haluat seurata tuntikirjauksia asiakas-, projekti- tai osaprojekti-tasolla, kannattaa hyödyntää yhteenvetosivuja ja niihin liittyviä widgettejä. Näin voit tarkastella projektien edistymistä ja varmistaa, että kaikki sujuu suunnitellusti.

Lue lisätietoja widgettien käytöstä

Tehokas työajanseuranta on avainasemassa projektien hallinnassa ja resurssien optimoinnissa

ValueFramen monipuoliset raportointityökalut ja räätälöitävät widgetit tarjoavat mahdollisuudet hallita ja analysoida työaikaa sekä tehdä perusteltuja päätöksiä yrityksesi menestyksen varmistamiseksi. Hyödynnä nämä työkalut täysimääräisesti ja varmista, että sinulla on aina ajantasainen tieto käytössäsi.

Tarvitsetko lisää vinkkejä tai ohjeita? 

Tutustu kattavaan materiaaliimme support-sivuiltamme ja ota kaikki irti ValueFramen työajanseurannasta!

Milla Vainio

Milla Vainio on ValueFramen ratkaisukonsultti ja projektihallinnan ammattilainen, joka on toiminut projektipäällikkönä käyttöönottoprojekteissa monilla eri toimialoilla.